Knihovna Karla Hynka Máchy je veřejnou knihovnou, pověřenou výkonem regionálních funkcí. Poskytuje svým uživatelům knihovnické a informační služby v návaznosti na systematicky budovaný knihovní fond a databáze knihovny. Podle možnosti zajišťuje přístup k dalším informačním systémům.

Naše knihovna

Štítky

XV. ročník soutěže Máchovou stopou

Sobota, 1. duben 2023 od 8:00

Knihovna K.H. Máchy

AKCE JE PŘÍSTUPNÁ BEZ PŘEDCHOZÍ REZERVACE

Místo akce

Knihovna K.H. Máchy
Mírové náměstí 153/26
Litoměřice 1, 41201

Vyhlašujeme další ročník literární soutěže Máchovou stopou tentokrát na téma Cestou necestou. Uzávěrka soutěže je 9. 9. 2023 a slavnostní vyhlášení výsledků spojené s kurzem tvůrčího psaní pro oceněné proběhne 4. 11. 2023. Soutěž je vyhlášena ve dvou kategoriích - dospělí, žáci a studenti do 18 let. V odborné porotě zasednou spisovatelka a novinářka Magdaléna Platzová a básník a publicista Miloš Doležal. Prozaický text (max. rozsah 3 strany A4) zasílejte na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na www.knihovnalitomerice.cz.

Naše knihovna nese jméno romantického poutníka Karla Hynka Máchy. Ten před 190 lety, v létě 1833, vykonal svou slavnou krkonošskou pouť. Nechť je tedy CESTA ústředním motivem letošního ročníku. A je jedno, zda pojedete k moři, ranním vlakem do práce, nákupním vozíkem po LIDLu; budete putovat do vlastní minulosti, či hlubin své duše. Buď jak buď, vydejte se ve své próze CESTOU NECESTOU…


Back to top